Egenberedskapsuka 2019

Du er en del av Norges beredskap. Tenk igjennom hvilke farer og ulykker som kan ramme deg hjemme, og forbered deg best mulig. Hvis strømmen blir borte eller du blir isolert av været i flere dager, bør du være rustet til å klare deg selv noen dager. Det kan ta tid å få på plass ødelagt infrastruktur slik at storsamfunnet igjen fungerer som det skal, og da er det greit at innbyggere selv kan ta vare på seg selv noen dager.

Hvordan kan du forberede deg og din familie til å klare seg noen dager alene hvis en større hendelse skulle oppstå?

Tenk igjennom hva som kan skje, hvilke konsekvenser kunne det ha fått og hvordan nettopp din familie ville ha håndtert det. Finn ut hvem som kan trenge din hjelp og hvordan du kan bidra. Hvis det er utstyr du planlegger å bruke i en nødsituasjon, vær kjent med hvordan det brukes og sørg for at det virker.

Klikk for stort bildeLag et eget beredskapslager hjemme som kan dekke de første tre døgnene av en krise.  Det er varme, drikke, mat, legemidler, hygiene og informasjon. Mange av oss har allerede en god del av det vi trenger for å klare oss selv i noen dager, så det er ofte ikke så mye som skal til for å komme helt i mål.

Har dere det mest nødvendige på plass slik at dere kan klare dere selv i minst tre dager, er dere rustet for å komme dere gjennom de fleste kriser. Om krisen blir langvarig har dere med disse forberedelsene kjøpt dere tid og rom til å planlegge videre. Samtidig bidrar dere også til at de som trenger det mest kan få hjelp først.

Du kan finne flere tips til til egenberedskap: https://www.sikkerhverdag.no/egenberedskap

Du kan også laste ned en brosjyre: Brosjyre egenberedskap

Du kan også høre en podcast fra NRK om temaet: 72 timer

Gjemnes kommune