Fv. 666 Ørbrua stengt i to uker

Møre og Romsdal fylkeskommune skal ferdigstille utbedringen av Ørbrua ved Øre kyrkje i Gjemnes. Brua blir stengt fra 27. juli til 8. august.Det er omkjøring rundt Skeidsdalen på fv. 6116. Veien er smal, svingete og går gjennom flere gardstun.

Klikk for stort bildeKart - stenging av øre bru

Veien er godkjent for Bk10/50 og lengde 19,5m vogntog. Vegvesenet ønsker å begrense landtransport på veien så lange og tunge kjøretøy som vanligvis kjører fv. 666 mellom Batnfjorden og Torvikbukt bør velge fv. 665 over Osmarka til og fra Torvikbukt.

Brua skal få nye avlastingsplater mellom brua og landarealene på begge sider. Disse platene fordeler kreftene fra trafikken slik at det blir mindre belastning og slitasje på selve brua.

For å montere de nye avlastingsplatene er det nødvendig å grave bort veien på begge sider av brua. Til sammen seks avlastingsplater skal monterest før veien blir grove tilbake mot brua og asfaltert.

Arbeidet blir gjennomført på sommeren for at det ikke skal skape hindringer for skuleskyssen i kommunen.