Havets kirkegård - forfattermøte med Aslak Nore

Velkommen til forfattermøte på biblioteket!

Skipperen på det nordmørske frakteskipet Batnfjord, Knut Indergård, deltok i redningsaksjonen da hurtigruteskipet DS Prinsesse Ragnhild forliste utenfor Bodø i 1940. Han reddet mange mennesker fra å drukne, og den dramatiske redningsaksjonen er omtalt i blant annet boka Kristiansund på de 7 hav av Kjell Dønheim.

Man har aldri funnet årsaken til forliset, og dette er opprinnelsen for romanen Havets kirkegård av Aslak Nore. Med utgangspunkt i krigshistorien har han skapt et familiedrama rundt Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav som overlevde skipsforliset. Åtti år senere tar hun livet sitt, og Olavs datter Sasha begynner å lete i farmorens historie. Fortiden tar henne tilbake til blant annet en landsleir på Sunndalsøra i 1930. Etter hvert som hemmelighetene fra fortiden blir avdekket får nåtiden en helt ny betydning.

Aslak Nore har gjort stor suksess med Havets kirkegård, en storslått beretning om et norsk familiedynasti og maktkampen som oppstår i dødens kjølvann. «Heidundrende underholdning» og «en drivende god spenningsroman» sa kritikerne, vi gleder oss stort til å høre mer om denne historien!

Gjemnes folkebibliotek

Mandag 2. mai kl. 17.30

Gratis adgang!

Arrangementet er en del av prosjektet Litteraturhus i Møre og Romsdal

Havets kirkegård - Klikk for stort bilde Agnete Brun