Slik var 2022 på biblioteket

Positive tall for utlån og besøk på biblioteket!

Statistikk 2022 - Klikk for stort bilde

Både utlånet og besøket på Gjemnes folkebibliotek gikk litt opp i fjor, det er hyggelig å se! Antallet aktive lånere gikk opp, med ca. 13 %.

Den mest lånte boka for voksne var Unni Lindells "Fremmedlegeme", med 10 utlån. Aslak Nore, som hadde et meget vellykket forfatterbesøk på biblioteket med boka si "Havets kirkegård" fikk uttelling for det, med 9 utlån av boka. "Å vanne blomster om kvelden" av Valérie Perrin, og "Min skyld - en historie om frigjøring" av Abid Raja delte 3. plassen med 8 utlån hver.

For den yngre lånergruppen er det forskjellige serier som slår godt an. "Trollriket", bok nr. 4 i Malin Falch sin populære fantasy-tegneserie Nordlys var den mest lånte boka på biblioteket i fjor, med hele 14 utlån. På 2. plass kom en av Jørn Lier Horst sine bøker i serien om Detektivbyrå nr. 2, "Operasjon Lurifaks", med 11 utlån. Den siste pallplassen ble delt mellom Odin Helgheims "Filmbulvinter" (fra fantasytegneserien Ragnarok med utgangspunkt i Norrøn mytologi) og billedboka "Bukkene Bruse drar til Syden" av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund, med 10 utlån hver.

 

Toppliste 2022 voksenbøker - Klikk for stort bilde Toppliste 2022 barnebøker - Klikk for stort bilde