Friluftsskole i Gjemnes

I uke 26 arrangerte vi Friluftsskole i samarbeid med Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. Friluftsskolen var et tilbud for barn i alderen 9-14 år og vi hadde en fullsatt gruppe med 30 deltakere. 

Gjennom uka har vi kosa oss rundt Elvastien i Batnfjorden, brukt sansene våre i skogen ved lunningsplassen i Torvikbukt, vi har vært på gårdsbesøk på Orset, gått topptur opp på Holtafjellet, fiska og bada ved Bakkvatnet, hatt natursti rundt Flemsetervatnet i regi av Flemma Idrettslag og padla kano, kajakk, skutt på blink, fiska og bada i Astadbukta i regi av Batnfjord Speidergruppe. 


Vi har lært om allemannsretten, sporløs ferdsel i naturen, kart og kompass, naturmangfold og mye mer. Og så har vi laga mye god mat på bål, som pinnebrød, bakt banan med sjokolade, appelsinmuffins og pastagryte. Ei uke fylt med gode opplevelser, artige aktiviteter og utfordringer! Spesielt artig syntes deltakerne det var å få prøve å velte i kano og kajakk!

Takk til alle ledere og ungdomsledere som gjorde en kjempebra jobb, til alle frivillige som bidro til at vi fikk til et variert og artig program, til Anette som laget vafler til oss på Gjemnes Frivilligsentral første dagen, og til Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal for supert samarbeid, opplæring og utlån av utstyr. 


Friluftsskolen blir et årlig tilbud framover og vi gleder oss allerede til neste år!