Foreldreveiledning

Gjemnes kommune tilbyr foreldreveiledning etter icdp-programmet, og tilbudet går ut til alle foreldre i kommunen. Dette er et veiledningsprogram som passer for alle foreldre, en trenger ikke å kjenne på spesielle utfordringer. Hovedmålet med veiledningen er at foreldre skal kunne kjenne på mestring i forhold til egen rolle som foreldre, og at en legger vekt på en best mulig relasjon til sine egne barn. 

Vi tar imot henvendelser og påmelding, og setter opp nye datoer etter hvert som det blir deltakere. Veiledningen kan gjennomføres hvor som helst i kommunen forutsatt at det er nok deltakere. Er du interessert i å få veiledningen til din bygd, er det bare å ta kontakt med oss. 

Som foreldre har vi mange gleder og utfordringer. I en hektisk hverdag kan det bli lite tid til å tenke over hvor viktig du er for barna dine. I program for foreldreveiledning legges det til rette for å møte andre foreldre, dele erfaringer, og drøfte gleder og utfordringer når det gjelder forholdet mellom barn og foreldre. ICDP har tre hovedmål:  

Å fremme den positive oppfatningen av og holdningen til barnet. 

Å påvirke omsorgsgivers forståelse av hvor viktig samhandlingen mellom omsorgsgiver og barnet er for barnets utvikling. 

Å fremme omsorgsgivers oppfatning av seg selv som kompetent og mestrende.  

Dette er en foreldregruppe for deg som:  

  • Er nysgjerrig på hvordan du kan få et enda bedre forhold til barnet ditt 

  • Er interessert i hvordan du kan støtte og hjelpe barnet ditt til en best mulig hverdag og utvikling. 

  • Vil vite hvordan andre foreldre løser vanlige utfordringer. 

  • Har lyst til å dele tankene og ideene dine med andre.  

Det er 8 temakvelder på ca 1,5 timer. Maks 8 deltakere. Det er en kjempefordel for familien om både mor og far vil være med, men det er ikke noe krav.  

Det gis deltakerbevis for gjennomført icdp-veiledning. En må delta på alle gruppemøtene for å få godkjent deltakelse. 

Påmelding - se kontaktinformasjon. 

Har dere spørsmål, så ikke nøl med å spørre!  Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på tidspunkt, behov for barnevakt og lignende. Vi vet at det kan være vanskelig for mange å finne barnepass, så dette kan vi være behjelpelig med hvis det er behov for det.

Hilsen Siri, Marianne og Lene