Kommunestyre -og Fylkestingsvalg 2023

Du kan nå forhåndsstemme på servicekontoret i kommunehuset frem til kl. 18:00, dette gjelder også lørdag og søndag denne uken i forbindelse med Dyregod. I uke 36 kan du forhåndsstemme på servicekontoret i kommunehuset frem til kl. 18:00 hver dag frem til fredag 8.september. Se film på Hvordan avgi stemme ved valg Film laget for Gjemnes kommune av Engdahl Media   

Elvastien er stengt fredag 18. august grunnet rotenonbehandling

Elvastien ved Batnfjordselva er stengt fredag 18 . august grunnet rotenonbehandling. Vi oppfordrer til å finne andre turmål denne dagen.

Ekstremværet Hans

Oppdatert  08.08.23, klokka 10:15.  Det er varslet ekstremt mye regn i deler av Sør-Norge. Området vi bor i har gult farevarsel. Det ser nå ut til å ha roet seg i vår kommune, men det er meldt økning i nedbøren utover dagen igjen.  

2. gangs utlysning av SMIL-midler 2023 – med søknadsfrist 15.08.2023

Gjemnes kommune lyser med dette ut restmidler til spesielle miljøtiltak i jordbruket (SMIL). Vi har fremdeles ca kr 350 000,- i SMIL-midler til fordeling.  Søknadsfrist 15.08.2023. Det er kort frist etter kommunens søknadsfrist før kommunens tildelte midler blir automatisk tilbaketrukket av Statsforvalteren. Det er derfor viktig at søknadene er komplette. Er ikke søknadene komplette vil det medføre avvisning/avslag.

Manntallet til årets kommunestyre- og fylkestingsvalg er lagt ut til offentlig ettersyn

For å kunne stemme ved årests kommunestyre- og fylkestingsvalg 2023 må du stå i manntallet.

Har du møbler til overs

Flyktningetjenesten i Gjemnes er på utkikk etter møbler for å innrede boliger til flyktninger fra Ukraina. Har du møbler til overs som du ønsker å selge/gi bort, ta kontakt med Joakim Tangen på telefonnr 901 76 928.

Stenging av Slettnesvegen på grunn av asfaltering

27. juni om ettermiddagen stenges Slettnesvegen i strekningen fra Slettenesvegen 57 til krysset Slettnesvegen/Vollavegen på grunn av asfaltarbeid.

Informasjon frå legekontoret om sommaren

På grunn av ferieavvikling og ein mindre lege i sommar er det mindre kapasitet på legekontoret. Det vil medføre lengre ventetid på timar, og ting som ikkje hastar vil derfor ikkje bli prioritert. Faste kontrollar og ting som kan vente blir satt opp over sommaren når vi er tilbake til vanlig drift igjen.    Oppfordrer om å fornye resepter på nett, ved å logge inn på Pasientsky .    Med ønske om god sommar! Gjemnes legekontor. 

Momskompensasjon på varer og tjenester

Det er nå åpnet for å søke om momskompensasjon på varer og tjenester for frivillige organisasjoner som ikke søker gjennom sitt sentralledd. Søknadsfrist er 1. september. De som søker gjennom sitt sentralledd (feks idrettslag) må være oppmerksom på at det kan være tidligere søknadsfrist. 

Nødvarsel på din mobiltelefon - varslingsprøve 14.juni kl 12.00

Slik fungerer Nødvarsel: Et nødvarsel sendes ut via mobilnettet til alle mobiltelefoner som kan motta slike meldinger, i løpet av noen få sekunder. Teksten i varselet vil være på norsk eller engelsk, avhengig av hvilken språkinnstilling du har på telefonen din. Hvis telefonen din støtter tekst til tale, kan du også få varselet lest opp. Nødvarsel bruker ikke telefonnummeret ditt eller andre opplysninger om deg eller telefonen din. Du trenger ikke å registrere deg eller laste ned en app for å motta nødvarsler, og det er helt gratis. Det du må huske på er å holde telefonen din oppdatert med nyeste programvare. Les mer på nødvarsel.no